referenties

Referenties

Na afloop van een traject sta ik met ouders altijd stil bij de aandachtspunten voor de leerling. Voor mij persoonlijk is ieder traject met een leerling ook weer een leermoment. Een evaluatie vind ik daarom altijd van belang; ik hoor graag wat ik beter kan doen en vind het natuurlijk altijd prettig als mijn werk wordt gewaardeerd. Voel u daarom vrij om een reactie te plaatsen met uw ervaringen over mijn aanpak.

Simone

Saskia is een gedreven en deskundig Remedial teacher, die haar deskundigheidservaring ten volle inzet om het beste uit anderen te halen. Ze werkt vanuit een goede balans tussen resultaat- en mensgerichtheid.

Berrie

Saskia is een zeer bevlogen collega die op zeer betrokken wijze in haar vak staat. Ze staat open voor nieuwe ontwikkelingen en verdiept en bekwaamt zich ook hierin. Ze kijkt verder dan protocolletjes en standaardoplossingen, maar zoekt naar oplossingen die in deze situatie bij dit kind passen. Vanuit de opleiding en als partner in de pilot van de cognitieve training MyCognition heb ik haar leren kennen als een enthousiaste, constructieve en prettig kritische collega.

Coosje

In korte tijd is onze dochter met behulp van de rust en het vertrouwen dat Saskia uitstraalt, enorm gegroeid in haar ontwikkeling. Saskia heeft vooral goed geluisterd naar de vraag die onze dochter zelf heeft gesteld. En heeft mede daardoor gezorgd voor een veilige leeromgeving. Vervolgens heeft Saskia haar gevolgd en heeft aangesloten bij haar, zodat er een volgende stap in ontwikkeling gemaakt kon worden. Uiteraard met behulp van alle kennis en kunde die ze in huis heeft. Inmiddels is het traject afgerond maar staat de deur nog wel open in geval van vragen. Dit is erg prettig!

Mireille

Saskia is zeer persoonlijk en kijkt echt naar wat het kind nodig heeft. Zij maakt een plan op maat, volgt dit en je ziet ook goed resultaat. Dit laat zij ook duidelijk zien! Ze wisselt ook af en werkt met verschillende materialen zodat het kind het ook echt leuk vindt om te komen! Ik ben zeer tevreden en zou haar zeker aanraden. Mijn dochter heeft zij heel goed geholpen!

Antoaneta

Saskia Lich biedt assistentie en professionele hulp voor kinderen (en hun ouders) dat worstelen met rekenen. Ze gebruikt wetenschappelijke inzichten in hoe kinderen zonder natuurlijk affiniteit met rekenen leren rekenen. Ze combineert haar kennis en expertise met een warme en vriendelijke houding en daarbij maakt het leuk voor jonge leerlingen om hun rekenwaardigheden te verbeteren. In een sfeer van vertrouwen en met veel aandacht van Saskia kan elke kind vooruitgang maken en dat is leuk om te zien!

Gert-Jan

Saskia heeft gedurende anderhalf jaar ( tijdens het basis onderwijs) ervoor gezorgd dat onze dochter stap voor stap een stuk verder kwam. Dyslectie, maar daarnaast ook geen interesse in de leerstof zorgde ervoor dat onze dochter behoorlijk achterbleef bij rest van haar klasgenoten. Maar met Saskia’s intense wekelijkse Remedial Teaching zorgde ze er voor dat onze dochter kon instromen op het juiste niveau voor haar en ze heeft het nu top naar haar zin op school met goede resultaten! Na afloop van een traject sta ik met ouders altijd stil bij de aandachtspunten voor de leerling. Voor mij persoonlijk is ieder traject met een leerling ook weer een leermoment. Een evaluatie vind ik daarom altijd van belang; ik hoor graag wat ik beter kan doen en vind het natuurlijk altijd prettig als mijn werk wordt gewaardeerd.

Thomas:

Saskia is geweldig in haar vak. Mijn kinderen hebben enorm veel baat gehad bij de kennis en kunde van Saskia. Aanrader!

Hendrik

In het verleden ben ik hier met mijn dochter geweest. Het eindresultaat was verbluffend. Ze was met grote sprongen vooruit gegaan en kon in het vervolg van haar studies de vruchten plukken die de zeer professionele en lieve Saskia met haar heeft bereikt. Ze vind nu lezen zelfs heel leuk en zeer boeiend. Saskia nogmaals bedankt. Ik kan RT praktijk dan ook naar eer en geweten ten zeerste aanbevelen!     

Ilona

In 9 maanden heeft mijn zoon ongeveer 1,5 jaar achterstand in lezen en spelling ingehaald en loopt weer op niveau mee. De aanpak van Saskia, waarbij de inhoud werd geleerd, maar zeker ook de houding en zelfvertrouwen van mijn zoon aandacht kreeg werkte! Ook de samenwerking met de school ging moeiteloos. Bedankt voor de ondersteuning Saskia, het was de investering van tijd en geld zeker waard!

Linda

Soms gaat het leren van je kind niet vanzelf gaat en moet hij of zij daarbij extra hulp gebruiken. Saskia heeft onze dochter met uiterste betrokkenheid geholpen met het op nivo brengen van haar leerprestaties, het opbouwen van haar zelfvertrouwen en haar weer plezier in het leren gegeven

mevrouw H.

In 9 maanden heeft mijn zoon ongeveer 1,5 jaar achterstand in lezen en spelling ingehaald en loopt weer op niveau mee. De aanpak van Saskia, waarbij de inhoud werd geleerd, maar zeker ook de houding en zelfvertrouwen van mijn zoon aandacht kreeg werkte! Ook de samenwerking met de school ging moeiteloos. Bedankt voor de ondersteuning Saskia, het was de investering van tijd en geld zeker waard!

Anouk

Saskia bedankt voor het helpen met rekenen. Ik heb veel geleerd van je en kan nu makkelijk in de klas meekomen. Daarnaast was het heel leuk om naar jou toe te gaan.  

meneer M.

Saskia is geweldig in haar vak. Mijn kinderen hebben enorm veelbaat gehad bij de kennis en kunde van Saskia. Aanrader!

meneer E.

Bij deze wil ik je bedanken voor het opfrissen van mijn rekenen en het makkelijker leren maken van sommen. Bedankt voor het luisteren met waar ik vast liep met het maken van sommen. Bedankt voor je geduld en het uitleggen waarom ik vast liep. Nu kan ik samen met mijn kinderen rekenen en hen helpen bij hun rekenproblemen.

meneer S.

Als je kind problemen heeft met lezen of onzeker is dan is Saskia met haar persoonlijkheid instelling en vakbekwaamheid zeker en vast een must. Uit ervaring kan ik zeggen dat we een kind met meer vertrouwen hebben gekregen.”

Merel.

Na een paar jaar in het buitenland te hebben gewoond, begon mijn dochter A. met een achterstand in groep 8. Toch een belangrijk jaar ivm uitstromen naar de middelbare school. Gelukkig konden we met behulp van Saskia Lich en de inzet van A. zelf flinke vooruitgang boeken. Had A. aan het begin van groep 8 nog een VMBO score, een half jaar later konden we haar aanmelden voor een havo/vwo brugklas. Ook heel prettig is de regelmatige terugkoppeling van Saskia over de vorderingen en het huiswerk dat gedaan moet worden. A. heeft haar achterstand in een korte tijd ingehaald dankzij de bijlessen, ook haar zelfvertrouwen is hierdoor gegroeid. Wij zien de brugklas nu met vertrouwen tegemoet. Saskia bedankt!

meneer P.

Mijn dochter D. deed het goed op school bij alle vakken, behalve rekenen. Omdat wij het vermoeden hadden dat het rekenen veel beter zou kunnen gaan met de juiste aandacht en begeleiding, hebben we hulp gezocht.

Haar school kon haar die extra aandacht niet geven, want daar was ze niet slecht genoeg voor. Dus toen maar extern op zoek gegaan en bij Saskia Lich uitgekomen.

Na een kwartaal onder de hoede van Saskia heeft mijn dochter twee jaar achterstand ingehaald en is haar CITO-score van een IV naar een II gegaan.

Uiteindelijk moet je kind het zelf doen door alle extra oefeningen te maken. Maar dankzij de geduldige uitleg begreep ze het eindelijk. En door de positieve, motiverende aanmoedigingen van Saskia kreeg ze vertrouwen in haar eigen kunnen. Misschien was dat wel het belangrijkste wat ze heeft meegekregen.

Kortom, het was de investering in tijd en geld dubbel en dwars waard. Haar laatste rapport en CITO-scores zijn het bewijs!

Nogmaals veel dank voor je hulp, Saskia!

D.

Lieve juffrouw,

Bedankt voor je leuke lessen. Ik heb veel geleerd  van u.

C.

Bedankt voor de leuke en leerzame jaren. Ik heb veel van je geleerd. Ik vond het fijn en gezellig. Dank je wel.

Jeffrey

Mijn beide dochters (dyslexie en dyscalculie) hebben ongeveer een jaar lang RT gehad bij Saskia. Zij zijn beide met sprongen vooruit gegaan. Op school hebben ze gemerkt dat de trucjes die Saskia ze heeft geleerd met bv rekenen, als zij er niet uit komen, goed worden toegepast. Ben zo blij dat wij Saskia hebben leren kenen, als betrokken, zeer bedreven, vakkundig persoon. Kort samengevat een geweldige vrouw die ik iedereen zal aanraden als je kind leer problemen heeft. Saskia bedankt voor alles.

mevrouw D.

Na matige cito-scores in januari kon S gelukkig al snel starten bij Saskia met RT. Samen hebben zij 7 maanden hard gewerkt aan begrijpend lezen & spelling. De geduldige uitleg van Saskia en de vele oefeningen zorgden er bij S voor de ze de stof steeds beter ging beheersen. Met een prachtig havo/vwo advies gaan wij nu op zoek naar een middelbare school in de omgeving van onze nieuwe woonplaats.

mevrouw F.

A. had een I voor haar B8 rekencito. De bijlessen hebben haar een goede basis gegeven! Dank!

Betrokken vader

Het is alweer ruim 3 jaar geleden dat mijn dochter bij Saskia op RT zit. Toen ze begon was het moeilijk voor haar om mee te komen. Ze heeft bij Saskia een enorme groei mee gemaakt. Er is een goede klik. Wat ik fijn vind is de positieve aanpak van Saskia en het feit dat ze het nooit een punt vindt om iets vaker uit te leggen. Hierdoor vindt mijn dochter het leuk om RT te krijgen, zijn haar resultaten sterk verbeterd en door dit alles samen is ook haar zelfvertrouwen toegenomen. Ze heeft weer plezier in school en dat vind ik het belangrijkste. Ook is het mij opgevallen dat Saskia enthousiast over haar vak is, de ouders erbij betrekt en de laatste ontwikkelingen volgt. Ze is erg open, ouders zijn altijd welkom om lessen bij te wonen. Kortom, ik ben blij dat we haar als RT-er hebben en raad haar iedereen aan. Bedankt Saskia!

mevrouw J.

Volgens mij gaan de RT-lessen uitstekend en wij zijn zeer blij met jouw begeleiding.

L.

Dank je wel voor je hulp. Ik heb meer vertrouwen in mijzelf gekregen en snap alles veel beter.

D.

Bedankt voor al je inzet en steun!

L.

Bedankt voor al je hulp die ik heb gekregen van je. Het heeft mij erg geholpen.Het gaat erg goed op school met Nederlands. Ik had er een 7 voor op mijn rapport!

C. en familie

Bedankt voor al je hulpadvies en begeleiding het afgelopen jaar.

S.

Bedankt dat u me zo heeft geholpen. Ik vond het een hele leuke tijd.

M.

Ik vind het jammer dat ik niet meer bij je zit. Ik zie je nog wel een keer. Door jouw hulp heb ik nu mavo/havo.

G.

Heel erg bedankt voor de bijles. Het hielp heel erg. Echt super bedankt!

mevrouw H.

Hartelijk dank voor de heldere RT coaching van H. op het juiste moment! H. ging met plezier naar je toe en is enorm gegroeid.

mevrouw H.

Saskia is heel goed en bekwaam in wat ze doet, en wat ze met mij dochter voor elkaar heeft gekregen. Super. Op de middelbare school gaat het super met haar. Bedankt Saskia!
K.
Ik had in groep 7 nog het laagste en nu heb ik het hoogste bij de toets van Saskia

N.

Ik had hulp met rekenen. Na 3 maanden had ik de cito en daar heb ik hoog gescoord! Door Saskia snap ik meer en ben erg vooruitgegaan ????

Z.

Door Saskia ben ik heel erg vooruit gegaan en beter geworden in rekenen en spelling in alles door Saskia zie je echt verschil in het werk op school. Ik ben met alles gestegen. Als ik niet naar Saskia was gegaan had ik nog veel moeite met het werk van school. Ik heb nu veel meer vertrouwen in mijzelf gekregen en ik ben Saskia erg dankbaar.

mevrouw I.

Wat ons bij Saskia bracht was de moeilijkheden die onze zoon bij het lezen had en de grote achterstand in zijn woordenschat. Drie jaar lang had de school geprobeerd om hem te helpen, zonder resultaten.
Om onze ervaringen samen te vatten na twee en halve jaar RT van Saskia kunnen wij zeggen dat Saskia een hele prettig sfeer kan creëren tijdens het werken met onze zoon. Zij heeft het zelfvertrouwen van onze zoon versterkt. De relatie met ons als ouders was heel goed. Zij heeft zich ook ingezet voor een goede samenwerking met de juf en de school. Tot slot: op een dag kwam onze trotse zoon (in groep 6) thuis vertellen dat hij AVI uit was. De smaak voor het lezen heeft hij gekregen en zijn woordenschat is veel rijker geworden.

mevrouw D.

Saskia heeft twee jaar terug een onderzoek bij mijn dochter gedaan en dat gaf heel veel duidelijkheid over haar mogelijkheden. Saskia is heel gedegen in haar aanpak. Kortom een aanrader.

mevrouw A.

Ik ben erg onder de indruk van de betrokkenheid en de professionaliteit die Saskia heeft laten zien in de behandeling van B. Op basis van een officieel ‘vermoeden van dyslexie’ is zij voortvarend met hem aan de slag gegaan. Hij liep zeker 1,5 jaar achter op het gebied van spelling. In 5 maanden tijd heeft zij met hem de 1,5 jaar ingehaald, en daarmee bewezen dat er geen sprake is van dyslexie. Ook op gebied van begrijpend lezen heeft zij in korte tijd een goede slag kunnen maken. Saskia is geduldig, slagvaardig en leeft zich enorm in in de gedachtengang van een kind. Daarmee haalt zij de eruit wat er in zit. Een topper!

mevrouw S.

Mijn dochter is bij en door Saskia enorm voorruit gegaan met rekenen.We zijn in groep 8 begonnen en zo’n 4 maanden verder zit ze op het niveau van de brugklas. Ze snapt het nu beter en heeft op haar rapport zelf een voldoende hiervoor gehaald. We zijn allebei heel blij met het resultaat en pakken het straks weer op. Saskia is heel betrokken en heeft snel door wat er moet gebeuren. Saskia, enorm bedankt namens mij en mijn dochter.

F.

Ik kan elke maandag naar Saskia toe. Ze leert mij heel veel handige tips hoe ik makkelijker kan lezen. Ik vind lezen nu ook veel leuker. Zelfs rekenen in de klas gaat ineens veel beter. Soms heb ik wel eens niet zo veel zin, maar dan weet Saskia toch mij weer aan het werk te krijgen.

mevrouw A

F gaat elke maandag samen met mij naar Saskia toe. Ik zie hoe ze met gigantische sprongen vooruit is gegaan. We mochten eerst maar 12 keer, maar zijn dus gewoon weer verder gegaan met weer 12 keer. Nou er komen hierna weer 12 keer aan. F. kan gewoon zelf een boek lezen, zonder dat ze de woorden aan het raden is, echt super goed. Doordat ik als ouder er ook elke week bij zit, leer ik daar zelf ook veel van en weet ik ook hoe ik F. kan helpen. Daar ben ik Saskia super dankbaar voor.

Astrid

D. heeft een hekel aan lezen en zal het helaas nooit graag doen. Maar Saskia heeft D. wel zo ver gekregen dat ze bijna foutloos kan lezen en dat ze in een half jaar tijd haar achterstand van anderhalf jaar lezen en spelling heeft weggewerkt. We gaan nog 3 maanden door en wie weet wordt D. ook nog een lezer?!

Familie S.

Wat ons heel erg aanspreekt bij Saskia is;
Ze heeft veel aandacht voor ons kind ook het psychisch vlak slaat zij hierbij niet over als je ziet hoe onze dochter is gegroeid in haar handelen en denken ze maakt hierbij gemeten sprongen van wel 9 maanden tot één jaar.
Dit komt niet alleen door de tomeloze inzet van onze dochter maar ook door het talent die Saskia heeft en dit is volgens ons iets wat je niet kan leren maar van nature moet bezitten.
Daarnaast beschikt zij over een groot empathisch vermogen en kan hierdoor de kinderen heel goed inschatten.
Wat je ziet is dat zij met een kind een eigen en aparte vertrouwensband weet op te bouwen. Hiernaast is zij als het nodig is flexibel met afspraken. Wij zijn dan ook erg blij dat Saskia onze dochter begeleid.

Juliette

Als dyslexiebehandelaar voor OnderwjsAdvies heb ik Saskia leren kennen als een zeer toegewijde en zorgvuldige dyslexiebehandelaar. Zij heeft daarbij veel oog voor wat ieder kind specifiek nodig heeft en weet zowel kinderen als ouders mee te nemen in de dyslexiebehandeling en alles wat daarbij komt kijken. Ze zet zich met al haar vermogens in om het beste uit kinderen te halen.

mevrouw S.

Ik ben blij dat we weten wat er met mijn dochter is dat ze nu eindelijk goeie hulp krijgt.

mevrouw K.

Sinds groep 7 heeft mijn zoon (11jr) RT bij Saskia Lich. In eerste instantie heeft hij begeleiding gekregen voor begrijpend lezen wat maar moeizaam vooruit ging. (met veel thuis oefenen en hulp van school) Later kreeg hij ook RT voor rekenen. Hij had voor begrijpend lezen een 5,5 op zijn rapport en na een aantal maanden kregen we het eindrapport van groep 7 en had hij voor begrijpend lezen een 7,7.Ongelooflijk blij was hij en wij als ouders ook!Alles valt en staat met begrijpend lezen.Mijn zoon vindt het altijd leuk om naar Saskia te gaan en mag dit in overleg met school onder schooltijd doen.Na een goede analyse gaat Saskia doelgericht (gericht op de onderdelen waar hij uitviel) en overzichtelijk te werk.Mijn zoon heeft zelf hierin ook een grote inbreng wat hij zelf belangrijk en moeilijk vindt om te verbeteren. Zij stimuleert z’n leergierigheid op een positieve manier en is zoals mijn zoon zegt, erg aardig en geduldig!Dat was voor ons als ouders erg belangrijk de persoonlijke klik. Het is bijzonder om te zien hoe hij met sprongen vooruit is gegaan.Met leuke stickers en kleine attenties die zij geeft helpen daarbij erg goed.Saskia houdt de ouders ook betrokken door ze op de hoogte te houden via de mail, de huiswerkmap en tussentijds wordt er een evaluatiemoment ingepland. Ook heeft ze zonodig overleg met de juffrouw op school en koppelt deze informatie altijd terug naar de ouders. Kortom wij zijn blij met Saskia en de positieve vorderingen die hij heeft gemaakt en dat het op relatief korte termijn geregeld kon worden. Ontzettend bedankt!!!

Ineke

Saskia heeft veel ideeën en denkt ‘out of the box’.
Tijdens onze intervisie verrast Saskia mij regelmatig met haar netwerk-activiteiten.
In haar werk is het welbevinden van kinderen een belangrijke drijfveer om tot goed leren te komen.

Pauline

Saskia heb ik een aantal jaren geleden leren kennen via de LBRT. Samen met E. van E. en B. V. vormen we het bestuur van de regio Den Haag-Zoetermeer van de LBRT. We organiseren met elkaar de thema-avonden voor de leden. Saskia heeft een groot netwerk en veel kennis op het gebied van remedial teaching. Tijdens onze intervisie-avonden delen we onze kennis en informeren elkaar over o.a. nieuwe materialen. Saskia is een fijne collega om mee samen te werken.

mevrouw E.

Door Saskia is mijn dochter in een tijdsbestek van 3 maanden, 10 maanden vooruit gegaan met rekenen. Bij andere RT-ers is die vooruitgang in het verleden nooit zo groot geweest.

E.

Door de manier van uitleggen van Saskia snap ik het wel.

Edith

Ik zit samen met Saskia in het bestuur van de LBRT en in een intervisiegroep voor remedial teachers. Ik heb haar leren kennen als een gedreven persoon met een rustige uitstraling. Ze heeft veel vakkennis. Als ze ergens geen oplossing voor paraat heeft, neemt ze contact op met collega’s om te overleggen.

Ilona

Soms gaat het leren van je kind niet vanzelf en moet hij of zij daarbij extra hulp gebruiken.Saskia heeft onze dochter met uiterste betrokkenheid geholpen met het op niveau brengen van haar leerprestaties,het opbouwen van haar zelfvertrouwen en haar weer plezier in het leren gegeven.

Cees

Juf Saskia is de juf die de vacature invulde die juf C. G. achterliet. Een ervaren en gedreven RT-er. In korte tijd laat zij een geweldige indruk achter. Saskia, bedankt voor je enorme inzet voor de school en onze kinderen. Veel succes met je praktijk en je andere werkzaamheden, het ga je goed!

Ineke

Ik heb Saskia leren kennen als een zeer gedreven en gemotiveerd persoon. Zij heeft een grote kennis van en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de schoolgaande jeugd. Haar uitstraling is vriendelijk en begripvol.

Brigit

Saskia is met veel enthousiasme een praktijk voor remedial teaching in Nootdorp gestart. Saskia is zeer gedreven en werkt volgens de nieuwste inzichten. Ik wens haar veel succes met haar RT Praktijk.

meneer P.

Mijn dochter D. deed het goed op school bij alle vakken, behalve rekenen. Omdat wij het vermoeden hadden dat het rekenen veel beter zou kunnen gaan met de juiste aandacht en begeleiding, hebben we hulp gezocht.
Haar school kon haar die extra aandacht niet geven, want daar was ze niet slecht genoeg voor. Dus toen maar extern op zoek gegaan en bij Saskia Lich uitgekomen.
Na een kwartaal onder de hoede van Saskia heeft mijn dochter twee jaar achterstand ingehaald en is haar CITO-score van een IV naar een II gegaan.
Uiteindelijk moet je kind het zelf doen door alle extra oefeningen te maken. Maar dankzij de geduldige uitleg begreep ze het eindelijk. En door de positieve, motiverende aanmoedigingen van Saskia kreeg ze vertrouwen in haar eigen kunnen. Misschien was dat wel het belangrijkste wat ze heeft meegekregen.
Kortom, het was de investering in tijd en geld dubbel en dwars waard. Haar laatste rapport en CITO-scores zijn het bewijs!
Nogmaals veel dank voor je hulp, Saskia!

 

Comments are closed.