Wie ben ik

Even voorstellen

Mijn naam is Saskia Lich. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Vanaf die tijd ben ik als remedial teacher en leerkracht werkzaam geweest op verschillende scholen in Den Haag en omgeving.

Sinds de start van mijn loopbaan heb ik diverse verdiepingscursussen en de opleidingen tot gespecialiseerd leerkracht gevolgd. Dit om mij nog meer te bekwamen in de extra zorg voor kinderen.

Door de ontwikkelingen binnen het basisonderwijs, blijven steeds meer kinderen met leer- en/of gedragsproblemen binnen het reguliere onderwijs. Helaas wordt er ook nog bezuinigd op extra hulp. Dit heeft mij aan het denken gezet. Hoe kan ik bijdragen aan de groter wordende behoefte aan individuele hulp/zorg binnen het regulaire onderwijs?

Na het afronden van mijn Master Special Educational Needs (M SEN) ben ik als remedial teacher/ gedrag specialist/dyslectie behandelaar/dyscalulie behandelaar en ambulant begeleider op scholen voor kinderen met bijvoorbeeld AD(H)D of autisme RT Praktijk Nootdorp gestart. Tevens verzorg ik de volgende trainingen: Jungle Memory(werkgeheugentraining), Acoustic Pioneer (auditieve verwerkingsvaardigheden), S.M.A.R.T/RaiseYour IQ (intellectuele vaardigheden, essentiële  leervoorwaarden), Aqua Snap (screening en training  voor de executieve functies, concentratie, cognitieve flexibiteit, inhibitie, cognitieve snelheid, verwerkingssnelheid en werkgeheugen) en Ik leer leren (makkelijker te leren/huiswerk maken).

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, volg ik nascholingscursussen en volg ik intensief studiebijeenkomsten. Tevens was ik bestuurslid van de Landelijk Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT)  waar ik onder andere samen met drie collega remedial teachers thema-avonden organiseerde over verschillende onderwerpen die gerelateerd zijn aan remedial teaching. Voor deze lezingen werden sprekers uitgenodigd die voor remedial teachers en andere zorgverleners uit de regio een interessante presentatie houden.

Ik ben geregistreerd  bij het SKJ ( Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Het SKJ is het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg. Ze zien toe op de kwaliteit, toetsing en scholing.

Tevens ben ik lid van:

De LBBO ( Landelijke Beroepsvereniging voor Begeleiders in het Onderwijs).

De LBRT ( Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers). LBRT is de beroepsvereniging voor professionals die zich hebben gespecialiseerd in de specifieke ondersteuningsbehoeften van kinderen en volwassenen met leerproblemen en/of gedragsproblemen.